Unilever investuje 20 milionů eur do rozšíření výroby zmrzliny v Maďarsku

Britsko-nizozemský výrobce spotřebního zboží a potravin Unilever investuje přes 20 milionů eur do rozšíření kapacity pro výrobu zmrzliny ve své maďarské továrně. V rozhovoru s podnikatelským deníkem Világgazdaság to řekl manažer maďarské divize Unileveru Alberto Di Leo.
Unilever závod v maďarském městě Veszprém doplní o výrobní halu o rozloze 3 000 metrů čtverečních, aby uspokojil rostoucí poptávku po zmrzlinářských produktech značky Magnum. Projekt hodlá dokončit ve druhé polovině příštího roku. Více než polovina produkce továrny ve Veszprému směřuje do zahraničí. Některé její zmrzlinářské produkty se vyvážejí až do jihovýchodní Asie.
Di Leo v rozhovoru poukázal i na dříve oznámenou investici 50 milionů eur v továrně na výrobu chemikálií pro domácnost v maďarském městě Nyírbátor. Po dokončení tohoto projektu se podle něj bude v Maďarsku vyrábět 90 % chemikálií pro domácnost, které Unilever prodává ve východní Evropě.
Zdroj: ČTK