Recept na podnikatelský úspěch v pohostinství aneb Co dělat, aby vám nerozkradli hospodu
Pohostinství je tvrdý byznys, ve kterém není jednoduché se prosadit. Existuje řada faktorů, které mohou vašemu podnikání pomoci, nebo je naopak doslova pohřbít. Na co si dát největší pozor, když zakládáte restauraci? Nejen o tom si Petr Novotný povídal s ředitelem restaurace Ola Kala Michalem Nikodemem.
Z OBSAHU
- Zásadní je koncept. Až pak řešíte lokalitu, typ restaurace a tak dále.
- Hodně lidí, kteří vydělávají větší peníze, není spokojených se svojí prací, a tak si založí restauraci, aby měli kam chodit. To je ale po čase omrzí. Buď potřebují schopného a důvěryhodného manažera a šéfkuchaře, nebo se provozu musí věnovat každý den.
- Důležité je mít štěstí na personál.
- Ve světě ustupuje trend luxusních, předražených restaurací. To, co funguje ve světě, ale nefunguje v Praze a naopak.
- Špičkoví kuchaři se ve světě snaží vytvářet delikatesy z obyčejných surovin, z levnějších částí zvířat a podobně. Moderní je také soustředění se na lokální dodavatele ovoce, zeleniny nebo masa.
Aktuality

dnes | 12:13
28. 6. | 10:57

27. 6. | 22:45
27. 6. | 20:27
27. 6. | 18:00
27. 6. | 15:14