Burger King začne prodávat nové bezmasé burgery v Evropě

Americký řetězec rychlého občerstvení Burger King zahajuje prodej rostlinné verze hamburgeru nazvaného Impossible Whopper v Evropě. Burger, který je bezmasou variantou klasického produktu a maso připomíná mnohem víc než klasické vegetariánské hamburgery, začne řetězec prodávat od středy ve Švédsku. Uvedla to v úterý agentura AP.
Na rozdíl od vegetariánských burgerů je Impossible Whopper zaměřen na ty, kdo maso jedí, ale chtějí jeho spotřebu omezit. Burger King ho vyrábí ve spolupráci s kalifornským start-upem Impossible Foods, která se zabývá vývojem rostlinné náhražky masa.
Základní ingrediencí jsou kořenové hlízky sóji doplněné o další produkty, jako je sojový protein, kokosový olej a slunečnicový olej.
Originální Whopper obsahuje 660 kalorií, 40 gramů tuku a 28 gramů bílkovin. Impossible Whopper má 630 kalorií, 34 gramů tuku a 25 gramů bílkovin, uvedl server Healthline. Obsahuje pouze deset miligramů cholesterolu, zatímco klasický burger 90 miligramů. Má však více sodíku, a to 1240 miligramů proti 980 miligramům v klasické verzi.
Impossible Whopper je zatímv nabídce v některých restauracích v USA, kde by ho do konce roku měly prodávat všechny provozovny Burger King.
Zdroj: ČTK