Pivovaru Bernard stoupl v 1. čtvrtletí prodej piva o 9,4 %

Rodinný pivovar Bernard v Humpolci uvařil za letošní první tři měsíce 48 245 hektolitrů piva. Ve srovnání se stejným loňským obdobím se jeho výstav zvýšil o 9,4 %. Pivovaru se daří zvyšovat počty zásobovaných restaurací v Česku i na Slovensku. K růstu prodeje zkraje tohoto roku přispělo i mírné zimní počasí a rozšiřování sortimentu piv Bernard, sdělil v pátek ČTK mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek.
"V poslední době jsme uvedli na trh několik novinek. Jako první pivovar nabízíme ucelenou řadu nefiltrovaných piv, od desítky až po čtrnáctku," uvedl mluvčí. V uplynulém roce bylo v pivovaru uvařili rekordních 231 600 hektolitrů piva, ve srovnání s rokem 2012 objem produkce stoupl o 8,8 %. Bernard, největší výrobce piva na Vysočině, zvyšuje produkci řadu let. Investuje proto do rozšíření výrobního zázemí.
Svoji funkci začíná postupně plnit nový ležácký sklep, do něhož montéři loni v prosinci instalovali 24 tanků, tedy mohutných nerezových nádrží na zrání piva. Dohromady pojmou 9 200 hektolitrů moku, čímž kapacita této části výroby nepasterizovaného piva Bernard stoupne přibližně o třetinu.
"Některé z ležáckých tanků jsou již naplněny novým pivem, ostatní se myjí," přiblížil mluvčí aktuální stav. Byla to téměř padesátimilionová investice. V areálu pivovaru loni rovněž přibyla hala na takzvané přetlačné tanky, v nichž bude hotové pivo čekat na stáčení do láhví a sudů. U něj se náklady pohybovaly kolem 40 milionů korun.
V minulém roce měl pivovar obrat 450 milionů proti 418 milionům korun v roce 2012.
Zdroj: ČTK
Aktuality

