US MARKETOtevírá v 15:30
S&P 500+0,13 %
NASDAQ-0,21 %
DOW JONES+0,16 %
PX+0,35 %
ČEZ-1,00 %
NVIDIA-2,47 %

Tlak na redukci množství cukru v potravinách roste. Jak na to reagují potravinářské firmy?

Spotřeba cukru na obyvatele je v ČR 19. nejvyšší na světě. V roce 2017 spotřeba činila 34,9 kg na osobu. Celosvětově je však stále silnější tlak na redukci cukru, která se dotýká i nápojů. Hlavní tři hráči na českém trhu, Kofola, Coca-Cola a Karlovarské minerální vody jsou si tohoto trendu vědomí.

Nathalie Matterneová z bruselského inovačního centra společnosti Coca-Cola potvrzuje, že je zde několik celosvětových trendů, na které je třeba reagovat. Jde o snahu zařadit do výroby více přírodních ingrediencí, kalorickou kontrolu a snižování cukru.

"Tohoto trendu se drží také Kofola ČeskoSlovensko, která kupuje podniky zabývající se těmito trendy. V minulých letech došlo například k akvizici společností Premium Rosa, Titbit či Leros. Jedná se o výrobce přírodních produktů, jako jsou džemy, sirupy, čaje či saláty," píše analytik Jiří Kostka z Komerční banky.

Zdroj: Komerční banka

CukrKofola ČeskoSlovenskoKrása a zdravíPotraviny
Sdílejte:

Doporučujeme

Nenechte si ujít

Je AI už bublina, nebo stále příležitost století? Na konferenci Market Mood padly odpovědi

Je AI už bublina, nebo stále příležitost století? Na konferenci Market Mood padly odpovědi

22. 10.-Michaela Nováková, Vendula Pokorná
Investiční portfolio