US MARKETOtevírá za: 12 h 4 m
DOW JONES-0,29 %
NASDAQ+0,00 %
S&P 500-0,07 %
META+7,92 %
TSLA+6,75 %
AAPL+6,18 %

Tlak na redukci množství cukru v potravinách roste. Jak na to reagují potravinářské firmy?

Spotřeba cukru na obyvatele je v ČR 19. nejvyšší na světě. V roce 2017 spotřeba činila 34,9 kg na osobu. Celosvětově je však stále silnější tlak na redukci cukru, která se dotýká i nápojů. Hlavní tři hráči na českém trhu, Kofola, Coca-Cola a Karlovarské minerální vody jsou si tohoto trendu vědomí.

Nathalie Matterneová z bruselského inovačního centra společnosti Coca-Cola potvrzuje, že je zde několik celosvětových trendů, na které je třeba reagovat. Jde o snahu zařadit do výroby více přírodních ingrediencí, kalorickou kontrolu a snižování cukru.

"Tohoto trendu se drží také Kofola ČeskoSlovensko, která kupuje podniky zabývající se těmito trendy. V minulých letech došlo například k akvizici společností Premium Rosa, Titbit či Leros. Jedná se o výrobce přírodních produktů, jako jsou džemy, sirupy, čaje či saláty," píše analytik Jiří Kostka z Komerční banky.

Zdroj: Komerční banka

CukrKofola ČeskoSlovenskoKrása a zdravíPotraviny
Sdílejte:

Doporučujeme

Nenechte si ujít

Nahoru, nebo dolů #11: Koňský povoz a příliš ropy

Nahoru, nebo dolů #11: Koňský povoz a příliš ropy

6. 5.-Vendula Pokorná
Evropa