Nestlé našla způsob, jak vyrobit čokoládu bez přidaného cukru

Švýcarský potravinářský gigant Nestlé přišel na způsob, jak vyrobit čokoládu bez jakéhokoli přidaného cukru. Patentovaná technika spočívá ve využití bílé sladké slupky, kterou je obalený kakaový bob. Tato slupka, která přirozeně obsahuje cukr, se přemění na prášek, a tím se čokoláda osladí. Informovala o tom agentura Bloomberg.
Tyčinku KitKat vyrobenou podle nového receptu, která bude ze 70% čokolády a bez přidaného cukru, začne Nestlé prodávat letos na podzim v Japonsku. Slupka z kakaového bobu se při výrobě čokolády zatím nevyužívala a většinou se vyhazovala.
Jak uvedl Alexander von Maillot z Nestlé, společnost by mohla stejným způsobem v budoucnu vyrábět bez cukru i mléčnou a bílou čokoládu. Nestlé přichází s inovací v době, kdy stoupá poptávka po zdravějším jídle a nápojích.
Nová tyčinka KitKat se 70% čokoládou bude mít o 40 % méně cukru než podobné tyčinky s přidaným cukrem. Dosud mělo jedno balení KitKat 12,3 gramu cukru. Novou techniku Nestlé plánuje příští rok začít využívat i v dalších zemích a u dalších svých produktů.
Zdroj: ČTK